Dažniausi telefonų ir kompiuterių gedimai

Kas kišenėje nešioja telefonus supras ir patvirtins, kad labai dažnas telefono gedimas yra stikliuko skilimas ar sudužimas. Su kompiuteriais kiek kitaip, dega vaizdo plokštęs, nešiojamiems ar planšetiniams taip pat skyla monitoriai, tad plačiau aptarsime atsirandančius gedimus.

Dažniausi telefonų ir kompiuterių gedimai

Trumpam į rankas paimsime SAMSUNG Galaxy 7 Edge. Kas gali jame sugesti, paklausite? atsakymas paprastas, viskas. O jei dar ir nesaugosite, skils tikslas arba suduš visiškai. Bet vienas gedimas jau buvo pastebėtas dar nepraėjus pusmečiui. Šis telefono modelis garsėja itin greitu baterijos pakrovimu, todėl jau po kelių mėnesių pastebėjome, kad įskilo telefono pakrovėjo jungiklis, kuris jungiamas į telefoną. Jei taip nutiko po kelių mėnesių, tik galima paspėlioti kas nutiks po 12 ar 24 mėnesių. Žinoma, tai nėra labai didelio gedimo požymiai, bet, jei kalbame apie ne mažai kainuojantį telefoną, norėtųsi, kad jis taip ir veiktų. Įsivaizduokite, įsigijote Porshe ar Ferarri modelio automobilį ir po kelių mėnesių pastebėjote, kad automobilio prietaisų skydelio stiklai pradėjo skilinėti. Tikėtina, kad „WTF” būtų pirmas keiksmas, kuris prasisuktų Jūsų galvoje.

Telefonų remontas

telefonų remontas

Grįžtant prie telefonų gedimo, dar vienas ir dažnai pastebimas gedimas yra telefono lizdų gedimas. Tai kas iš pradžių atrodo patvaru ir tvirta, bėgant laikui susidėvi greičiau. Taip nutinka dėl dažno krovimo, krovimo bet kaip numetant telefoną ant stalo. Bet gi uodegėlė laido ir telefono jungtyje gali užkristi ant ant stalo padėtų daiktų, kas sudaro ne mažą krūvį pačiam lizdui. Telefonas gi nekurtas jo sukimui su laidu, todėl smulkios detalės, gaudamos didelius krūvius tarnauja trumpiau. Tai turėtų atminti jaunuoliai, kuriems telefonus nuperka tėvai. patys įsigiję saugo labiau, tai pastebėjo telefono remonto meistrai. Taigi, jei tinkamai neprižiūrėsite savo socialinių įrankių gali būti, kas telefonų remontas bus dažnas palydovas Jūsų gyvenime.

Kompiuterių remontas

Su kompiuteriais yra kitaip, į galine kelnių kišenę jo neįsidėsi ir neprisėsi pamiršęs. Bet kartais, kompiuterių gedimai būna tokie vaikiški, kad meistrų veiduose gali atsirasti ne tik šypsena, bet po Jūsų vizito jie net kvatos susiėmę už pilvų ir tai bus jiems metų Top’as. Suprantama, kad kompiuteriai yra kur kas sudėtingesnis kompiuterinis prietaisas, kurį sudaro kur kas daugiau dalių, nei telefonus, todėl sugedus kompiuteriui, dažnam tenka kreiptis pagalbos į meistrus, kurie iš nupasakoto gedimo jau turi kelis variantus atsakymų, kodėl ir kas galėjo sugesti kompiuteryje. Pavyzdžiui, dažnam nešiojamam kompiuteriui dingsta vaizdas, taip pat kaip ir telefonams įskeliami monitoriai ar net sulaužomi, o baterijų gedimo nešalina net meistrai, jie pataria jas pasikeisti į naują, kad kompiuteris tarnautų ilgiau.

 

Prisiminėme ir padiskutavome savo gyvenimo eigą po to kai įsigijome kompiuterį. Esame patenkinti savo kompiuteriu, jis dirba apie 10 metų. Pasakysite neįmanoma? Trumpai papasakosime. Kompiuterį pirkome darbui, prieš beveik dešimtmetį, mokėjome apie 4000 litų, tuo metu, taigi, brangus buvo pirkinys, bet, remontavome jį vos 3 kartus. Kartą „mirė” motininė, o kelis du keitėme programinę įrangą, nes buvo užpuolęs virus. Taigi, ne visi kompiuteriai genda kas metus ar pusę. Bet jei ir vėl sugestų, žinome kur teikiamas kompiuterių remontas, todėl negaištame laiko pasvarstymams kas būtų, jei būtų…

Linkime, kad ir Jums pasisektų su pirkta kompiuterine technika.

Tvdb.lt